Energetický audit a jeho začiatok

Energetický audit

Energetický audit sa skladá z viacerých fáz. Od úplného začiatku až po úspešné zrealizovanie môže prejsť dosť času.

Veľa podnikov, podnikateľov, obcí zvažuje obnovu svojich objektov tak aby boli energeticky menej náročné a teda aby ich mesačne stáli čo najmenej peňazí.

tovaren na energeticky audit

Využite štrukturálne fondy EU

K dispozícii sú rôzne podpory zo štrukturálnych fondov EU. Keď sú k dispozícii je úplne ideálne, keď ste pripravený na to aby ste ich mohli využiť.

K tomu potrebujete ako úplný základ mať energetický audit. Prvá fáza energetického auditu je cenová ponuka. Nebavíme sa o centoch, preto je dobré dodávať správne informácie hneď od začiatku.

Nasledujúce riadky vám ušetria množstvo času pri tvorbe otázok a dopytovaní sa, čo je všetko potrebné k spracovaniu korektnej cenovej ponuky na zhotovenie energetického auditu. Taktiež vám ušetria rozčarovanie z toho, že ste sa proste navzájom len nerozumeli.

Čo je naozaj dôležité

V prvom rade je potrebné vedieť dôvod spracovania energetického auditu. Je rozdiel či sa jedná o audit k EU fondom, alebo o audit veľkého podniku. Prípadne či si ho dáva podnik spracovať z nejakého konkrétneho dôvodu vo vzťahu k realizácii úsporných opatrení.

Je potrebné vedieť čo bude predmetom energetického auditu – či sa bude spracovávať audit na jeden objekt (ak má samostatné meranie energie), či sa bude spracovávať audit na celý podnikový areál, prípadne či sa bude spracovávať audit na veľký podnik ktorý ma svoje prevádzky v rôznych mestách.

Smerodajná informácia pre spracovanie sú typy médií využívaných v závode a spotreby týchto médií za uplynulé tri roky. Podľa toho sa dá usudzovať náročnosť a rozsiahlosť výroby.

Keď k tomu doplníte presný názov podniku, kde sa nachádza, a čo je predmetom vašej výroby, dá sa veľmi veľa informácií nájsť na internete.

Podľa vyššie uvedeného oslovením profesionálnej firmy viete získať čo najkorektnejšiu ponuku na spracovanie energetického auditu.

Ak by bolo niečo potrebné v tomto smere niečo konzultovať neváhajte nás kontaktovať.

Vypracujeme Vám energetický audit na mieru.

Chcem energetický audit
Ing. Rastislav Tvarog

Ing. Rastislav Tvarog

Energetický špecialista a audítor

info@twg.sk

Podobné články