Zelená domácnostiam! Inovujte svoj rodinný dom

Energetický audit

Vitajte vo svete inovácií a zelenej udržateľnosti! V dnešnej dobe je čoraz dôležitejšie mať rodinný dom, ktorý nielenže poskytuje útulný a komfortný život, ale zároveň aj prispieva k ochrane životného prostredia.

Ak túžite po tom, aby bol váš dom moderný, energeticky efektívny a šetrný k prírode, máme pre vás skvelé riešenie. Využitie obnoviteľných zdrojov energie je kľúčom k transformácii vášho domova na zelenú domácnosť.

V tomto článku vám predstavíme rôzne spôsoby, ako môžete inovovať svoj rodinný dom prostredníctvom solárnych panelov, veterných turbín, geotermálneho vykurovania a ďalších obnoviteľných zdrojov energie. 

Pripravte sa na revolúciu v oblasti energetiky a spoločne sa pustime do transformácie vášho domova na zelené miesto, ktoré prospeje nielen vám, ale aj našej planéte.

Vitajte vo svete inovácií a zelenej udržateľnosti

Dnes je stále dôležitejšie mať nielen útulný a moderný rodinný dom, ale sa aj aktívne podieľať na ochrane životného prostredia. Ak túžite po tom, aby váš dom bol energeticky efektívny a prispieval k zelenému životnému štýlu, oslovte našich špecialistov z TWG energo

 

Obnoviteľné zdroje energie  

Začnime so solárnymi riešeniami. Fotovoltické panely sú jedným z najefektívnejších spôsobov výroby elektrickej energie. Ich inštalácia je jednoduchá a výhody sú obrovské. Nielenže môžete výrazne znížiť svoje energetické náklady, ale aj získavať čistú a udržateľnú energiu zo slnka.

Ďalším zaujímavým riešením sú veterné turbíny pre rodinné domy. Tieto zaujímavé konštrukcie môžu byť nielen ohromujúcim prvkom vo vašej záhrade, ale aj zdrojom vlastnej elektrickej energie.

Malé veterné turbíny sú navrhnuté tak, aby sa dokázali prispôsobiť potrebám a podmienkam rodinných domov. Ich inštalácia je výhodná pre domy, ktoré sa nachádzajú v oblastiach s dostatočnou veternou aktivitou. Veterné turbíny môžu byť umiestnené na streche domu, v záhrade alebo na samostatnom stožiari. 

Sú efektívne a majú vysoký výkon, čo umožňuje vyprodukovať dostatok energie aj pre väčšie rodinné domy. Počúvajte šumenie vetra a využite túto bezplatnú a obnoviteľnú energiu.

Ak hľadáte alternatívne riešenia pre vykurovanie a chladenie vášho domu, nezabudnite na geotermálnu energiu. Táto technológia využíva teplotu zeme na reguláciu teploty vo vnútri domu

Geotermálne systémy sú ekologicky šetrné a môžu vám pomôcť dosiahnuť úspory energie až o 50%. Okrem toho, je to spoľahlivý a dlhodobý zdroj energie, ktorý vám poskytne komfort a stabilitu.

Pýtate sa, či drevo aj pelety patria medzi obnoviteľné zdroje energie? Zatiaľ čo kusové drevo sa nepovažuje za obnoviteľný zdroj energie v zmysle legislatívy, pelety áno

Pelety sú vyrobené z dreveného odpadu a sú vhodným palivom pre vykurovanie. Ich využitie je ekologické a efektívne, čo z nich robí skvelú voľbu pre zelenú domácnosť.

 

Inteligentné riadenie a automatizácia 

Predstavujú revolučný spôsob, ako maximalizovať energetickú efektívnosť, pohodlie a udržateľnosť vo vašom domove. Tieto technológie kombinujú pokročilé senzory, softvérové systémy a inteligentné zariadenia, aby vytvorili inteligentný ekosystém, ktorý optimalizuje spotrebu energie a zdrojov.

Jedným zo základných pilierov inteligentného riadenia je automatizácia. S pomocou senzorov a programovateľných zariadení môžete nastaviť automatické riadenie osvetlenia, kúrenia, klimatizácie a iných spotrebičov na základe rôznych faktorov, ako je prítomnosť ľudí, denné svetlo, teplota a ďalšie.

Inteligentné riadenie poskytuje aj možnosť monitorovať a ovládať spotrebu energie vo vašom dome. Môžete sledovať aktuálnu spotrebu elektrickej energie, vody a plynu a ľahko získať podrobné štatistiky. 

Navyše, môžete využiť batériové technológie, ktoré uchovajú nadbytočnú energiu pre použitie v čase nízkej produkcie energie zo slnka či vetra.

Finančné  aspekty a dostupné podpory

Využívanie obnoviteľných zdrojov energie v domácnostiach je podporované z projektu Zelená domácnostiam.  Financovaný je z európskych a štátnych prostriedkov prostredníctvom Operačného programu Kvalita životného prostredia a to už od roku 2015.

Registrácia nových žiadostí je naďalej otvorená. Slúži len na evidovanie záujmu domácností o podporu. V ďalšom období sa pripravuje nový projekt s rozpočtom 140 miliónov eur, financovaný z Programu Slovensko

Nové podmienky podpory budú zverejnené po schválení projektu. O príprave projektu Vás budeme včas informovať na našej Facebook stránke TWG - Energetické certifikáty a rekuperácia.

Pár čísiel a zaujímavosti ku projektu Zelená domácnostiam. Vďaka národnému projektu Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry pribudlo na Slovensku 47-tisíc zariadení na využívanie obnoviteľných zdrojov energie. 

Spolu bolo doteraz podporených 13 779 inštalácií slnečných kolektorov, 15 972 tepelných čerpadiel, 11 313 fotovoltických systémov a 6 597 kotlov na biomasu. Aktuálne domácnosti disponujú vydanými poukážkami na inštaláciu zariadení v hodnote 7,8 milióna eur.

Pripravte sa na revolúciu v oblasti energetiky

S rýchlym pokrokom technológií a rastúcim povedomím o udržateľnosti, sa energetický sektor mení viac ako kedykoľvek predtým. Táto revolúcia otvára nové príležitosti a mení spôsob, akým produkujeme, distribuujeme a spotrebúvame energiu.

Revolúcia v oblasti energetiky nezahŕňa iba technologický pokrok, ale aj spoločenské a ekonomické zmeny. Zelené pracovné miesta a nové obchodné modely vznikajú v sektoroch ako fotovoltaika, energetické služby a elektromobilita. 

Investície do obnoviteľných zdrojov energie a energetických úspor sa stávajú súčasťou stratégií mnohých podnikov a krajín.

Spoločne sa pustime do transformácie vášho domova na zelené miesto, ktoré prospeje nielen vám, ale aj našej planéte. Spolu môžeme priniesť novú éru udržateľnosti do vášho rodinného domu alebo podniku.

Ak máte záujem o služby energetickej certifikácie alebo energetického auditu, neváhajte nás kontaktovať

Vypracujeme Vám energetický audit na mieru.

Chcem energetický audit
Ing. Rastislav Tvarog

Ing. Rastislav Tvarog

Energetický špecialista a audítor

info@twg.sk

Podobné články