Energetický certifikát skrýva informáciu o platbe za Váš dom

Energetický certifikát

Väčšina ľudí netuší, že v energetickom certifikáte sa dá jednoducho dopátrať k budúcim platbám za vykurovanie a prípravu teplej vody vo Vašom vytúženom dome.

Je to taká malá, veľká pomôcka ktorá Vám pomôže pri výbere domu či projektu.

Nemá zmysel písať o tom ktoré číslo kde nájsť a s čím vynásobiť. Vaše neustále otázky, ako zistím výšku platby ktorá ma mesačne čaká za vykurovanie a teplú vodu ma inšpirovali k natočeniu tohto videa.

Všetko je názorne vysvetlené vo videu

Všetky informácie a čísla v energetickom certifikáte som sa snažil názorne vysvetliť. Ak teda máte svoj certifikát alebo ešte len projektové hodnotenie vášho domu, môžete si budúce spotreby podľa tohto návodu jednoducho vypočítať.

Pre tých čo nemáte priesto na pozretie videa, tu je jednoduchý postup.

Energetický certifikát a postup výpočtu spotreby za energie

Na úvodnej strane energetického certifikátu je fotografia. Podňou sa nachádza merná plocha objektu. Možno ste si všimli, že údaje v certifikáte sú v kWh/m2 x rok. Na strane dva si odpíšte hodnotu pri vykurovaní aj pri teplej vode.

Celé to vynásobte plochou ktorú máte a dopracujete sa ku kWh za rok. Keďže viete či používate na vykurovanie a prípravu teplej vody plyn alebo elektrinu, viete si zistiť u dodávateľ cenu. 

A takto jednoduchu viete čo môžete orientačne očakávať od účtov za energiu spotrebovanú vo vašom dome.

Ak chcete zistiť viac o energetickom certifikáte, na tomto linku sú všetky potrebné informácie    

Ak certifikát alebo projektové hodnotenie ešte len zháňate, ste na správnej adrese. Radi Vám ich vypracujeme. Neváhajte nás kontaktovať.

Vypracujeme Vám certifikát na mieru.

Chcem certifikát
Ing. Rastislav Tvarog

Ing. Rastislav Tvarog

Energetický špecialista a audítor

info@twg.sk

Podobné články