V akej kategórii skončí môj dom v energetickom certifikáte

Projektové hodnotenia

Zaradenie domu do kategórie je v energetickej certifikácii veľmi individuálne. Záleží od toho, ako  je dom zhotovený, aký ma tvar, aký zdroj tepla v konkrétnom dome používate.

Nie je možné paušálne povedať, že novostavby končia v takejto kategórii a staré objekty v takejto kategórii.

rozlozenie spotreby energie

Predpoklad a realita v energetickom certifikáte

Existujú predpoklady ktoré nám napovedia v akej kategórii energetického certifikátu dom skončí. Avšak bez presných prepočtov je to vždy len odhad.

Dom je nevyhnutné z energetického hľadiska dôkladne spočítať a až na základe toho zatrieďovať do kategórie. To je na celom procese najdôležitejšie.

Zníženie energií je najlacnejšie správnou výstavbou

Ak ste ešte len v procese zvažovania čo stavať alebo už staviate, dajte si urobiť výpočet energetického certifikátu dopredu. Počas výstavby sa dajú realizovať  jednoduché opatrenia, ktoré danému domu pomôžu dostať lepšie energetické hodnotenie.

Nakoniec budete spokojný hlavne vy.

S dobre postaveným domom ušetríte množstvo peňazí na poplatkoch za energie. Taktiež predídete prekvapeniam a trápeniu čo s domom ktorý neskončil v požadovanej energetickej kategórii.

Ak máte otázky neváhajte nás kontaktovať, s energetickým certifikátom a posúdením vášho projektu Vám vieme určite pomôcť.

Vypracujeme Vám projektové hodnotenie na mieru.

Chcem projektové hodnotenie
Ing. Rastislav Tvarog

Ing. Rastislav Tvarog

Energetický špecialista a audítor

info@twg.sk

Podobné články